TMA viert 25 jaar talentontwikkeling!

Tijdens het feest ter ere van het 25-jarig bestaan van TMA, hebben we niet alleen genoten van gezelligheid en goede gesprekken, maar ook iets bijzonders gedaan: we hebben de aanwezige talenten in kaart gebracht!

Van collega’s en medewerkers tot onze gewaardeerde partners – allemaal deden ze mee. Dit gaf ons een uniek inzicht in de diversiteit aan talenten die ons netwerk rijk is. En wat blijkt? De diversiteit aan talenten was net zo kleurrijk als het feest zelf! Hoe ziet dat kleurrijke talent profiel eruit?

- 69% het talent Grensverleggend
- Slechts 9% het talent Groepsgericht
- En meer dan de helft een balansscore op Ambitie & uitdaging

Maar wat gebeurt er als je al deze talenten samenbrengt?

We kunnen alvast verklappen dat het niet alleen leuke dynamieken oplevert, maar ook een kijkje biedt in de mogelijkheden van TMA Research. Laten we eens kijken naar enkele combinaties van talenten die bij onze gasten aanwezig waren, want wat krijg je als je een groep hebt die:

- het liefst snel en doelgericht beslissingen wil nemen,
- nauwelijks behoefte heeft om anderen te helpen en vooral vertrouwt op zelfredzaamheid,
- én waarin bijna iedereen graag de leiding neemt?

Resultaat? Een club die bliksemsnel knopen doorhakt… behalve als ze eerst moeten beslissen wie de baas is!

En stel je voor dat je een groep hebt die:

- empathisch is en voortdurend bezig met de emoties van anderen,
- zich absoluut niet aan regels wil houden en conventies liever naast zich neerleggen,
- En barst van de vernieuwende ideeën, omdat vrijheid en autonomie bovenaan hun lijstje staan?

Resultaat? Een creatieve vrijstaat waar iedereen zijn eigen koers vaart, vol briljante ideeën, zolang niemand hoeft uit te leggen wat ze doen, en iedereen zich goed voelt onderweg!

Maar wat als je een gezelschap hebt dat:

- het liefst alles ongeordend en spontaan doen,
- weinig waarde hecht aan status of hiërarchie en iedereen als gelijkwaardig zien,
- maar toch een sterke drang heeft om zichzelf te profileren en gezien te worden?

Een chaotisch collectief waarin iedereen praat, niemand luistert… en ze trots zijn dat ze er samen niet uitkomen! Ze hebben er zelfs een feestje van gemaakt.

Want wat krijg je als je dit alles combineert? Een bruisend feest met collega’s, partners en vrienden van TMA – én 25 jaar vol inzichten, groei en het benutten van talent!

Wat leren we hiervan?

Met TMA Research kunnen we unieke combinaties van talenten binnen groepen in kaart brengen en deze inzichten gebruiken om zowel individuen als teams sterker te maken. Deze combinaties zijn niet alleen speels en interessant op een feest, maar bieden ook waardevolle inzichten voor organisaties. Talenten zijn net als puzzelstukjes: elk talent is op zichzelf waardevol, maar pas wanneer je ze samenbrengt, ontstaan er fascinerende dynamieken die het grotere geheel onthullen. Of het nu gaat om wie het beste leiding kan geven, wie de creatiefste ideeën aandraagt, of wie de rust bewaart in chaotische situaties – TMA Research helpt deze talenten te ontdekken en optimaal te benutten.

Nog eens 25 jaar TMA!

Laten we samen blijven bouwen aan een toekomst waarin talent centraal staat, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Want als we één ding zeker weten, is het dat waar talent samenkomt, de mooiste resultaten ontstaan – en dat met een lach op ons gezicht!

 

Meer blogs

10-09-2024 Blog

Verborgen potentieel! De waarde van talentinzicht voor mensen zonder formele opleiding

12-08-2024 Blog

Generatie Z en de verborgen kracht van zelfreflectie

Tegenwoordig is een hoge eigenwaarde dé norm en wordt het hebben van weinig zelfvertrouwen gezien als iets waar je aan moet werken. Toch zit er ook veel kracht in het hebben van een lagere eigenwaarde. In de TMA-context wordt een lage behoefte aan de drijfveer Eigenwaarde omschreven als het talent 'zelfreflecterend'. Het houdt in dat iemand een sterke focus heeft op het vermijden van fouten, een zelfkritische houding heeft en zichzelf graag wil verbeteren.

Als we kijken naar de talentdata zien we dat Generatie Z opvallend lager scoort op Eigenwaarde (14% lager dan de normscore) dan de oudere generaties. In deze blog verkennen we de oorzaken van deze bevinding en onderzoeken we op welke manieren het talent 'zelfreflecterend' van waarde kan zijn voor zowel individu als organisatie.

23-07-2024 Blog

De Ontzag-paradox van Generatie Z

Zo’n beetje iedereen lijkt het erover eens te zijn: Generatie Z heeft het niet zo op autoriteit. Deze generatie wil graag als gelijke worden gezien en kijkt minder op tegen leidinggevenden en andere mensen die ‘hoger’ in de hiërarchie staan. Onze talentdata toont echter aan dat Generatie Z juist hoger scoort op de drijfveer Ontzag in vergelijking met de oudere generaties. Deze tegenstrijdigheid roept de vraag op: hoe kan dat? In dit artikel onderzoeken we dit opvallende fenomeen en geven we aanbevelingen voor hoe organisaties hierop kunnen inspelen.

Praktijkboek Van Talent naar Performance

We delen graag onze kennis dus maken we ons handboek gratis voor jullie beschikbaar. Download het of bestel een exemplaar.

Waar ben je naar op zoek?

Geen resultaten gevonden.